head_bg

ʻO Cation ʻike resin ʻike

SUK6`[YHY5PWF~P7Y6}OBFH

Hoʻohana ʻia nā cation-exchange resins e mālama i ka hyperkalaemia e ka hōʻeleu ʻana i ka nalo ʻana o ka potassium ma o ka ʻōpū, keu hoʻi i ka pōʻaiapili o ka mimi maikaʻi a i ʻole ma mua o ka dialysis (ke ʻano kūpono loa o ka mālama ʻana i ka hyperkalaemia). Hoʻopili nā kēpau i nā hōʻuluʻulu ʻana o nā molekiola i hiki ʻole ke hali i nā koina maikaʻi ʻole, kahi e nākiʻi ai me nā ion i hoʻoili pono ʻia; hoʻololi koke kēia mau mea me nā cations i loko o ka wai wai i kahi nui e pili ana i kā lākou pili no ka resin a me ko lākou noʻonoʻo.

Kuhi ʻia nā resins i ka sodium a i ʻole ke kalipuna e hoʻololi i kēia mau cations me ka cation potassium i loko o ka ʻōpū (ma kahi o 1 mmol potassium no g kēpau); Hoʻopili ʻia nā cations i hoʻokuʻu ʻia (calcium a sodium) a lawe ʻia ka kēpau a paʻa ʻia ka potasiuma i loko o nā faeces. ʻAʻole pale ka resin i ka lawe wale ʻia ʻana o ka potassium i lawe ʻia, akā lawe pū ʻia ka potassium i huna ʻia i loko o ka ʻōpū a hoʻomaʻamaʻa pinepine ʻia.

I ka hyperkalaemia, hiki ke hoʻohana ʻia i ka waha a i ʻole ka mālama ʻana i ka enemas o kahi polystyrene sulphonate resin. ʻAʻole pono e hoʻohana ʻia kahi resin sodium-phase (Resonium A) i nā mea maʻi me ka hōʻeha puʻuwai a me ka puʻuwai e like me ka hopena o ka sodium. Hiki i kahi resin calcium-phase (Calcium Resonium) ke kumu o ka hypercalcaemia a pono e hōʻalo ʻia i nā mea maʻi predisposed, e laʻa me nā mea me ka myeloma he nui, carastoma metastatic, hyperparathyroidism a me sarcoidosis. ʻAʻole lākou ʻoluʻolu waha ʻole, a ʻo ka poʻe maʻi ʻeā ʻaʻole e mālama iki iā lākou no ka mea pono (ma ka liʻiliʻi he 9 h) e hoʻololi ai i ka potassium ma nā pūnaewele i loaʻa i ka resin.

C)[KCC7}[W3T36823TG)(QW

Ka manawa o ka manawa: Jun-24-2021